Siirry pääsisältöön

Koneen Säätö

Haastattelija: Rakkaat kuulijat, tervetuloa jälleen kuulolle! Tänään meillä on meidän kaikkien hartaasti odottama vieras. Toivotetaan tervetulleeksi, ja uskomatonta että olet vihdoin täällä kanssamme... Deus ex machina!! 

Deus ex machina: Tatta-daaaaaa! Kiitooos! Kiitoooos! Olette ihania!

H: Olemme niin odottaneet sinua jo antiikin ajoista lähtien. Silloin khoros riemuitsi, kun sinut hiissattiin nosturilla näyttämölle pelastamaan itsensä nurkkaan maalannut käsikirjoitus. Kerro nyt vähän työstäsi!  

DEM: Niin kiirettä on tosiaan pitänyt, että kaikkialle ei millään ehdi. Nykyään hoidan keikkoja enimmäkseen etänä ja välillä myös ihan etukäteen tehtyinä tallenteina. Ei tarvii siihen mekaniikkaan ripustautua, jos ymmärrät.

H: Jännittävää! Niin kuin puhelimella esimerkiksi?

DEM: Jep, eli sellaisia ihan että headhunter soittaa ja sitten viikon päästä toinen, joka peruu sen ekan soiton, perus. Tää on mun henkkoht suosikki itse asiassa.

H: Ahaa... Minkälaisissa asioissa sinua yleensä huudetaan apuun?

DEM: No laidasta laitaan tietysti, mutta kyllä ne muutamat alkeistason jutut ihan sieltä eniten nousevat. "Uuh, minä kyllä pystyn yksin muuttamaan hänet, it takes one to tango." "Aah, he ovat harkinneet tätä 14 vuotta ja nyt lukeneet yhden Facebook-ryhmässä suositellun kirjan ja kirjoittaneet säännöt Google Docsiin, mikä voisikaan mennä pieleen." Ja sitten itketään että ohhoh, kunpa joku pelastaisi.

H: Tarkoitatko että... mielestäsi ihmiset elättelevät harhaisia kuvitelmia eivätkä ota silmää käteen ja vastuuta omasta elämästään?

DEM: "Ooh, olisipa työ, jossa tarvitsee aivoja, koska olen niin valtavan nokkela ja ihmeellinen, kuunnelkaa: "Merlot-Ponty", eikö kuulostakin akateemiselta."

H: Pilkkaatko sinä meitä? 

DEM: Bitch please. Olen kirjaimellisesti nähnyt, miten jengi irrottaa laastarin, liimaa sen takaisin ja irrottaa taas. Sattuuhan se vähemmän tietysti kuin ekalla kerralla, mutta onko järkee.

H: Järkee järkee! Mistä sitä voi tietää jos vaikka, jos vaikka jollain kerralla samalla toiminnalla tulisikin eri lopputulos. Eikö se Einsteinkin sanonut.

DEM: Ja siinä sitä sitten taas ollaan. Jokainen Mäkkärin autokaistalla jonottajakin osaisi tästä jo jotain päätelmiä tehdä.

H: Nii.

DEM: Kuule pakko lähtee kiitään, nosturinkuljettaja nykii narusta ja kuoro huutelee. Joku pellehermanni on arvatenkin istunut kaksi tuntia kuulokkeet päässä katsomassa sammaleenkuvia ja odottamassa, että jotain tapahtuisi.

H: Kiitos vierailustasi ohjelmassamme "Älä lyö ittees", Deus ex machina! Haluaisitko vielä sanoa jotain?

H: Deus ex machina? Sinulla olisi vähän selitettävää! Joko sinä katosit? Deus ex machina!! 

Kommentit