Siirry pääsisältöön

Odottavan aika

Suurinta luksusta olisi saada tehdä asiat omassa tahdissaan ilman jarruja. Mutta yleensä sitä luksusta ei ole saatavilla. Koska vauhti-ihmisen elämä on esterata täynnä tahoja, jotka ilokseen istuvat toisten vapahduksen, luottamuksen ja rentouden päällä.

Hmm. Nii. Sellasta se on. Nää nyt on näitä. Iso laiva kääntyy hitaasti. Kerro, pieni ihminen, lisää tunteistasi tälle seinälle samalla, kun emme aio tehdä asioille mitään. 

Mitä me odotamme? Miksi kaikki pelaavat aikaa? Mistä tämä toppuuttelu? Milloin saan sen tietokoneohjelman ja ne tunnukset, joita olen odottanut vuoden? Milloin parin kolmen eri tahon ajanvarauksesta soitetaan takaisin? Milloin tulee perustulo, miesten ehkäisypilleri ja vegaanijuusto, jossa on proteiinia? Milloin voi rentouttaa vatsalihakset?

Aikuisuus näyttäisi olevan ajantuhlausta ja sumutusta, jossa jokaisen elämän tarkoitus on jarrutella ja huijata muita luulemaan, että on olemassa jotakin jota kannattaa odottaa. Äidit toppuuttelevat lapsiaan, organisaatiot väsyttävät työntekijöitään ja odottelevat luonnollisen poistuman järjestävän asiakkaiden ongelmat, ihmissuhteet odottavat langanpää kädessä, että toinen pääsee pystyyn, ja nykäisevät taas. Onko kaksi viikkoa raportoimasi ongelma yhä ajankohtainen? Vastaathan tähän viestiketjuun, jota emme lue, jotta tukipyyntösi "tallentuu" "oikeaan" paikkaan.

Pitääkö täällä tappaa itsensä ennen kuin jotain tapahtuu? Hmh, no ei nyt sentään. Voit jättää sinulta soittopyynnön henkilölle, joka aloittaa meillä ensi kuussa.

En ollut rehellinen enkä koskaan kerro, mitä sanoisin, jos olisin.

Kommentit